biler på bilopphuggeri

vrakpant-vraking-av-bil

biloppsamling

Info angående vraking av bil

Biler som ikke lenger var i bruk og heller aldri kom til å bli benyttet mer, ble hensatt i naturen og bak låver. For å få en slutt på dette og stimulere til en mer miljøriktig adferd ble vrakpanten innført. Det har gitt gode resultat og et system som er ganske unikt i Europa. Innsamlingsgraden har i de siste årene vært over 90 prosent.

  • Pris på vrakpant er til gjeldene satser.
  • Vrakpanten blir utbetalt fra Skatteetaten
  • Når bilen leveres må det fremvises legitimasjon. Vi trenger også et vognkort eller utskrift fra biltilsynet med info om bilen.
  • Den som skal ha vrakpanten behøver ikke være eier av bilen. Vi trenger fødsels nr., person nr. og kontonummer for den som skal ha panten.
  • Det skal ikke ligge søppel i bilen.
  • Skiltene kan dere levere hos biltilsynet. Alternativt kan dere la dem stå på bilen, så leverer vi til biltilsynet ved anledning.
  • Bilen kan leveres med totalt 5 dekk (fire på bilen og et reservehjul). Dekk utover dette må betales for å bli kvitt, eller kan leveres gratis på grinda.

Skatteetaten utbetaler vrakpant innen 14 dager etter at de har mottatt dokumentasjon fra vrakplassen. Pris på vrakpanten er 3.000 kroner i 2016.  

Viktige datoer – Vrakpant

Om du har spørsmål om vraking av bil eller annet er det bare å ta kontakt med oss. Vi holder til i Larvik i Vestfold.

20. mars:

Vraker du bilen senest 20. mars, skal du ikke betale årsavgift. Får du faktura for årsavgift, trenger du ikke å betale denne. Har du allerede betalt, vil du få refundert avgiften.

30. juni:

Vraker du bilen i perioden fra og med 22. mars til og med 30. juni, blir halve avgiften refundert. Beløpet blir refundert til den som eide kjøretøyet på vrakingstidspunktet.

1. juli:

Hvis du vraker kjøretøyet etter 30. juni, får du ingen refusjon av årsavgiften.

Andre frister

For kjøretøy som blir registrert for første gang eller som blir registrert på nytt etter å ha vært avregistrert, gjelder andre frister for vraking.